Krisecenter

Den Socialfaglige Organisation driver krisecentre efter Servicelovens § 109 til kvinder som har været udsat for vold eller trusler om vold (herunder psykisk vold) eller tilsvarende krise i relation til familie- eller samlivsforhold. Kvinderne kan være ledsaget af børn op til 15 år. Krisecentrene kan ikke modtage kvinder med aktivt misbrug af alkohol og stoffer samt alvorlig psykisk lidelse.

Krisecentrene formål er at hjælpe kvinden og eventuelle børn med at få etableret et liv uden vold på kvindens præmisser. Derfor lytter vi til kvinden og har respekt for kvindens beslutninger og mål for eget liv.

Medarbejderne er faguddannede og kompetente – socialrådgivere og socialpædagoger – og de kan rådgive og hjælpe kvinden helhedsorienteret ift. hendes rettigheder og muligheder.

Alle krisecentre har et højt sikkerhedsniveau, og har videoovervågning og videosluse. Der kan udlånes overfaldsalarm med GPS og kontakt til vagtcentral og politi.

 

Her kan du læse lidt om krisecentrenes særkender:

Særlig sikret krisecenter

Svendborg Krisecenter er et særligt sikret krisecenter. Krisecentret er beliggende på en 5.000 m2 stor parklignende grund som er omkranset af et 6 meter højt hegn. Der er videosluse ved indgangen. Kvinderne og deres børn kan derfor bevæge sig rundt i sikre og trygge rammer inde og ude og eventuelle børn kan frit løbe udenfor og lege. Krisecentret tilbyder pædagogisk massage. Tilbuddet er særlig velegnet til kvinder som er i særlig risiko for vold fra voldsudøver.

Læs mere om Svendborg Krisecenter her

Krisecenter med egen lejlighed, fællesspisning og kropsterapi

På Nordsjællands Krisecenter er de fleste pladser lavet som egen lejlighed med eget køkken og/eller bad. Fra din bolig går du ud i et aflukket gårdmiljø på den firelængede gård. Rundt om gården ligger en stor ugenert have med sø og hestefolde.

Nordsjællands Krisecenter tilbyder kropsterapi til kvinderne. Kropsterapi kan hjælpe med at mindske den psykiske og fysiske smerte som nogle gange kan være et resultat af traumatiske hændelser. Derudover tilbyder Nordsjællands Krisecenter fællesspisning. Formålet med fællesspisning er at styrke relationerne i huset og få skabt en følelse af samhørighed hos kvinderne, hvilket kan være med til at virke stressreducerende. Krisecentret har videoovervågning, videosluse og overfaldsalarmer.

Læs mere om Nordsjællands Krisecenter her

Særlig sikret krisecenter

Midtjyllands Krisecenter er beliggende i Rødkærsbro som er en stationsby ved Viborg.  Krisecentret holder til i et 750 m2 stort hus med god plads til de 9 beboere. Der er indrettet aktivitets- og legerum til både børn og voksne. Du får dit eget møblerede værelse med TV og internet. Fra huset går du ud i den store have hvor der er terrasser med havemøbler, sandkasse, gynger, legeplads, bålhytte m.m.

Krisecentret har videoovervågning, videosluse og overfaldsalarmer.

Læs mere om Midtjyllands Krisecenter her